Програми за изчертаване на електрически вериги

Годините на чертожните дъски отдавна са отминали, в свят на дигитализация, както и с развитието на IT сферата наложиха замяната им с графични редактори.

Спициализиран софтуер за изчертаване на електрически вериги, архитектура, които позволява по-голяма гъвкавост на електроинженерите, архитектите

Има многообразие от софтуерни продукти –  платени приложения, така и безплатни (ще дадем няколко примера за FREE Software). Сигурни сме, че краткият преглед, ще ви помогне да изберете най-оптималния софтуер за Вас!

Безплатно / FREE / , най-често срещаните от тях са следните безплатни лицензи:

Freeware

приложението не е ограничено във функционалността и може да се използва за лични цели без търговски компонент.

Donationware

продуктът се разпространява безплатно, но разработчикът предлага да направи дарения на доброволна основа за по-нататъшното развитие на проекта.

Open Source

е продукт с „отворен код“, в който е позволено да правите промени, настройвайки софтуера, за да отговаря на собствените задачи.

Възможно е да има ограничения за търговска употреба и платено разпространение на направените модификации.

GNU GPL

е лиценз, който на практика не налага никакви ограничения на потребителя.Обществено достояние – почти идентично с предишната версия, законът за авторското право не се прилага за този тип лиценз.Поддържа се реклама – приложението е напълно функционално, съдържа реклами за други продукти на разработчика или други компании.

Да, Вие вече знаете и имате представа за безплатните лицензи,затова можете да преминете към софтуерни продукти разпространяван при такива условия.

Какво е AutoCAD ? Еволюцията за повечето дизайнери преминали от чертожни дъски […]
Това не е отделно приложение, а цял софтуерен пакет, който включва: Многофункционален […]
Eagle в превод от английски – орел. Интересно име за програма която […]
CAD KOMPAS или Компас-Електрически схеми. Това е руска разработка на софтуерно приложение […]
Microsoft Visio Basic Това е наистина лесен за управление продукт на Microsoft […]